Kulinarika

 

Kulinarika

 

Na naši turistični kmetiji vas bomo razvajali s sezonskimi, doma pridelanimi jedmi, in lokalnimi specialitetami. Najbolj smo ponosni na doma pridelan savinjski želodec, ki spada med geografsko zaščitene kulinarične specialitete.

Ponudba hrane je lokalna in sezonsko obarvana, zato so v pomladnem času na naših krožnikih regrat in jedi iz čemaža, v poletnih dneh pa sveža zelenjava iz domačega vrta, ki jo spremlja doma pridelano meso ali postrvi. V gozdovih za hišo poleti in jeseni nabiramo gobe in iz njih pripravimo odlično gobovo juho in gobove žlinkrofe, vse ljubitelje vegetarijanske hrane pa razveselimo tudi z domačimi sirovimi in ajdovimi štruklji, žganci

V zimskih mesecih vam postrežemo z domačim kislim zeljem ali repo ter krvavicami in pečenicami.

Sladke dobrote pa največkrat popestrimo z borovnicami in gozdnimi jagodami, domačimi jabolki ter ribezom.

Zjutraj vas razveselimo s samopostrežnim zajtrkom. Po jedilnici se razširi vonj po kavi in planinskem čaju iz domačih zelišč. Bogato obložena miza vam ponuja savinjski želodec, domače salame, lokalne sire in skuto s sosednjih kmetij, domače kislo mleko, domač kruh, med ter domače marmelade.

Ob predhodni najavi pogostimo tudi večje zaključene družbe. Pri nas lahko praznujete rojstni dan, birmo, krst, ali organizirate družinsko oz. poslovno srečanje. Naša jedilnica sprejme do 30 oseb.