Na logu

Tako našo kmetijo že desetletja imenujejo domačini, saj je idilično umeščena na obsežen travnik ob reki Savinji, obkrožajo pa jo zeleni gozdovi in vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp. Na mestu nekdanje skromne kmečke hiše je v zadnjih letih zrasla moderno zasnovana, pa vendar tradicionalna domačija, ki ima od leta 2002 odprta vrata za goste iz celega sveta.
turistična kmetija

 

Kmetijo vodi gospodar Edo, ki poskrbi, da so travniki vedno pokošeni, živali nikoli lačne, ograje in plotovi trdni ter varni, z veseljem pa vam razkaže tudi svojo klet, polno izvrstnih domačih suhomesnatih izdelkov. Žena Renata skrbi za zelenjavni vrt, v kuhinji spretno vrti kuhalnico ter vseskozi skrbi, da njeni gostje niso nikoli lačni ali žejni. Uroš, Kaja in Žan marljivo pomagajo pri hišnih opravilih, razkažejo vam okolico, ali pa vas premagajo v odbojki na mivki, balinanju ali streljanju z lokom.
sobe in prenočišča

 

Otroci nakrmite naše živali

Na bregu za hišo nagajivo poskakujejo male kozice, ki se vedno razveselijo koščka kruha. Družbo jim delata dva ponija, ki razposajeno tekata po travniku. Tudi njuno naklonjenost si boste pridobili s koščkom kruha ali pestjo sveže trave. Na travniku pred hišo naše krave leno in počasi prežvekujejo travo, mucek Muki pa zadovoljno prede na dvorišču. Ko boste nakrmili vse živali, stecite do otroškega igrišča, kjer vas čakajo gugalnice, peskovnik in druga otroška igrala, ali pa si oglejte naš mali mlinček in poskusite zgrabiti za rep kakšno ribo v bližnjem potoku.
hranjenje živali

 

Zadihajte in se sprostite

Zelena barva, ki nas obdaja v neštetih odtenkih, vas bo sprostila, svež planinski zrak vam bo dvignil krila za nov polet.

Naša kmetija se nahaja v osrčju Solčavskega ob stičišču treh čudovitih alpskih dolin. Logarska dolina z Robanovim in Matkovim kotom ponujajo neštete možnosti za sprehode in kolesarjenje, vršaci, ki jih obdajajo (Ojstrica, Turska gora, Rinke …) pa kar kličejo po gorskih čevljih in nahrbtniku.

V zimskih dneh so v Logarski dolini urejene proge za tek na smučeh, v bližini sta dve manjši smučišči (Logarska dolina, Ložekar), hribe in hribčke za sankanje najdete za vsakim vogalom, lahko pa se zapeljete tudi s konjsko opremo, se udeležite pohoda s krpljami, tisti pogumnejši pa se lahko podate na turno smuko ali ledeno plezanje. Če boste božične ali novoletne praznike preživeli z nami, pa bo tudi vas obiskal Božiček.
hranjenje živali

Po celodnevnih športnih aktivnostih se boste ohladili pod domačo lipo in uživali v pogledu na rdeče obsijano Raduho ob sončnem zahodu. Ko se bo na kmetijo spustila noč, pa se boste prepustili sanjam pod tisočerimi zvezdami.

In jutri je nov dan …